Santi Mina, fotbalist spaniol care în prezent evoluează pentru Celta Vigo, și-a aflat sentința în dosarul în care era acuzat pentru abuz sexual și viol.

Potrivit presei din Spania, Santi Mina a scăpat de acuzația de viol, pentru care ar fi putut primi opt ani de închisoare, însă a fost condamnat la patru ani de pușcărie pentru abuz sexual! În procesul care a avut loc în Almeria a fost judecată o faptă pe care jucătorul de fotbal a comis-o în anul 2017, pe vremea când evolua pentru Valencia.

În prezent în vârstă de 26 de ani, Santi Mina a fost acuzat că în dimineața zilei de 16 iunie 2017, în jurul orei 04.30, a abuzat sexual o tânără în duba unui jucător din liga a patra din Spania, David Goldar.

În urma procesului, David Goldar, care era inițial considerat complice, a scăpat de acuzații, astfel că doar Santi Mina a primit patru ani de închisoare. Însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs! De asemenea, fotbalistul are interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de victimă timp de 12 ani și trebuie să plătească daune morale de 50.000 de euro.

Jurnaliștii spanioli mai notează că tânăra agresată a prezentat documente potrivit cărora a fost puternic afectată, suferind de depresie și stres post-traumatic.

„Ca urmare a sentinței pronunțate astăzi de Secția a III-a a Tribunalului Provincial din Almeria, RC Celta a decis să îi deschidă un dosar disciplinar jucătorului Santiago Mina pentru a-i elucida responsabilitățile de muncă în vederea acestei rezoluții. Din acest motiv și ca măsură de precauție, s-a decis îndepărtarea provizorie a jucătorului de la antrenamentele primei echipe. RC Celta respectă dreptul la apărare al jucătorului, dar este obligată să ia măsuri împotriva acelor fapte care subminează în mod notoriu imaginea clubului și atentează direct împotriva valorilor sale, arătând încă o dată respingerea sa absolută față de infracțiunea tipizată în rezoluția judiciară”, a fost comunicatul emis de Celta Vigo, actuala echipă a lui Santi Mina.