Cristian Popescu Piedone este încarcerat din luna mai la Penitenciarul din Rahova, în urma sentinței din „Dosarul Colectiv”. Fostul edil are de ispășit o pedeapsă de 4 ani.

Fostul primar al sectoarelor 4 și 5, din București, a avut parte de o vizită surpriză, care i-a mai „îndulcit” suferința, după cum chiar el declară într-o postate pe Facebook.

Piedone se lamentează într-un mesaj pe rețelele de socializare: "S-a lăsat frigul peste oameni și arbori și flori...

Un anotimp întreg s-a topit de când sunt închis între patru pereți reci...

Mâine - poimâine mai trece unul...

Și mă trec și eu cu încă o toamna în calendarul vieții...

În lumea asta renegată, în care sunt trecător, se întâmplă însă și bucurii depline.

În lumea asta renegată, în care sunt trecător, am învățat să fac sărbătoare din strofe croite pe rime simple și să mă bucur de frânturi pe care le omiteam cândva din cauză de grabă...

Pușcăria e grea, oricum ai privi-o, oricum ai picta-o, oricum ai povesti-o...

Îți adună gândurile în suflet și sufletul ți-l cerne între gândurile toate...

În lumea asta renegată... calendarele curg la fel ca dincolo de poarta cea mare de la șosea.

Și aici sunt sentimente și aici sunt inimi și aici sunt oameni... Și aici sunt lacrimi, și aici e zâmbet, și aici sunt visuri și vise și planuri și țeluri și regrete mai ales.

În lumea asta renegată... uneori ajung artiști cu har care pun slova pe portativ și te poartă cu ei în lumea muzicii și-a visării și-a libertății...

Pe mine și pe confrații de pedeapsă... ne-au vizitat distinsa doamna Irina Loghin și maestrul Fuego.

Ne-au mângâiat sufletele cu muzica lor. Și ne-au mai îndulcit amarul care ne istovește, vrând-nevrând, de prea multe ori... zi si noapte.

Le mulțumesc! Le mulțumesc că există și își topesc parte din viață și pentru noi cei condamnați și renegați...

Le mulțumim cu toții!

Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibile vizita și muzica și arta lor!

Când ești departe de casă, Irina, divina doamnă a muzicii noastre dulci și maestrul Fuego... sunt pansament pentru suflet și dor de familie și de libertate!

Mulțumim, oameni dragi!"

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat definitiv, în data de 12 mai 2022, de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia în urma căruia au murit 65 de oameni, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

Foto Facebook