Au trecut aproape trei săptămâni de când Rusia a început să atace Ucraina, iar bombardamentele nu au încetat și războiul pare a fi departe de a se încheia.

Garry Kasparov, unul dintre cei mai vehemenți opozanți ai lui Vladimir Putin, continuă să scrie pe Twitter texte despre războiul din Ucraina, iar acum îi acuză pe americani că nu îi ajută pe vecinii noștri. Mai mult decât atât, marele șahist afirmă că SUA ar încerca să facă o înțelegere cu liderul de la Kremlin!

„Încă o zi, încă un milion de refugiați, alte victime nevinovate printre civilii ucraineni, uciși intenționat de armata lui Vladimir Putin. Alte scuze bizare pentru a nu trimite forțe aeriene pentru ca Ucraina să se poată apăra. Puteți să-mi spuneți că sunt un rus paranoic, dar declarațiile Statelor Unite, combinate cu ceea ce mai aud, îmi fac o părere neplăcută despre prioritățile americanilor în legătură cu Vladimir Putin și cu viitorul Ucrainei. Se pare că încearcă să facă înțelegeri cu un asasin. Mi-e teamă că SUA vrea să-i facă o ieșire cu fața curată lui Vladimir Putin, să preseze Ucraina pentru a se preda, cele mai dure sancțiuni să fie ridicate, iar Crimeea și Estul Ucrainei să fie ocupate. SUA îi va promite lui Volodimir Zelenski că rușii vor plăti pentru reconstrucția țării și-și vor cere scuze pentru masacru. Puteți numi asta o teorie a conspirației, dar ce alte explicații ar fi pentru faptul că nu fac nimic pentru a apăra Ucraina? NATO, inclusiv SUA, au trimis arme, dar avioane, nu. Pentru că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea de a apăra niște oameni asediați de o crimă în masă. Să-i permiți lui Vladimir Putin să se regrupeze și să-și pregătească următoarea lovitură e cea mai proastă mișcare posibilă. Arată slăbiciune și frică, iar Vladimir Putin va ști că poate să-și continue bombardamentul, pentru că nu va veni niciun ajutor. Casa Albă trebuie să ia decizia corectă sau să explice de ce refuză să o facă. În cel mai rău caz, vor continua să sacrifice viețile ucrainenilor pentru a negocia cu Vladimir Putin lucruri mai importante pentru ei”, a spus Garry Kasparov.