George Becali sare în ajutorul refugiaților din Ucraina, care au ajuns la noi in țară după ce au fugit de atacurile rușilor. Patronul FCSB a anunțat, la Realitatea PLUS, toate locurile unde îi poate caza pe oamenii care fug din Ucraina.
 
Pot caza 400 de oameni la București. Am locuri și la Galați, la Vama Siret
 
„Sunt dispus să îi ajut pe toți care îmi ies în cale.

Ajut, deja am luat legătura. Nu este nevoie sa închiriez încă. Sunt acolo ajutoare (la Vama Siret - n.red.). Sunt persoane (refugiați - n.red.) care vor veni cu autocare la București. Pot caza 400 de persoane.

La Vama Siret am o pensiune unde intră 50 de persoane. Și la Galați am un cămin de vreo 40 de persoane. Aștept să aducă oamenii să-i cazăm”, a anunțat George Becali.

„Oricât ar costa nu mă afectează cât pot alina suferința oamenilor. Nu costă la ce inseamna suferință”, a adăugat Becali.

Golește baza sportivă FCSB din Capitală pentru refugiați

Omul de afaceri a anunțat că va goli baza sportivă FCSB din Capitală și va caza acolo 400 de refugiați pentru cât timp este nevoie.

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, care îşi propune să centralizeze ofertele de ajutor pentru ucrainenii care ajung în România, disponibilă pe site-ul Guvernului.
 
”Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” este disponibilă şi va putea fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României”, anunţă, sâmbătă Executivul.   
 
Cei interesaţi trebuie să completeze un formular în care să precizeze dacă sunt persoane fizice sau juridice, în ce judeţ pot oferi ajutorul, în cât timp ar putea fi acesta disponibil, dar şi în ce constă concret.  
 
Guvernul a anunţat, vineri seară, înfiinţarea unui grup de lucru pentru alocarea eficientă şi rapidă a resurselor donate sau aflate în rezervele statului şi care sunt necesare persoanelor cu statutul de refugiat.  
 
Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România, vineri, pe la frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 147% faţă de ziua anterioară, în timp ce la graniţa cu Ucraina s-a înregistrat o scădere uşoară, anunţă Poliţia de Frontieră. De la declanşarea crizei, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei.
 
Cum s-au mobilizat românii în ajutorul refugiaților ucraineni: Oferă cazare și transport gratuit sau joburi, pentru cei care fug din calea rușilor
 
Românii inimoși își exprimă solidaritatea cu semenii lor prin fapte concrete.Locuri de cazare disponibile oferă și unele complexuri turistice, hoteluri sau pensiuni din țară, prin intermediul anunțurilor pe Facebook.
 
De asemenea, diverse asociații strâng donații, pachete de bunuri esențiale, alimente sau produse de igienă.
 
În paralel cu sprijinul concret acordat refugiaților ucraineni, sute de români au ieșit la proteste de stradă la adresa războiului declanșat de Rusia.