Fostul tenismen Ilie Năstase a participat la festivitățile de Ziua Națională la Constanța, în uniforma de general. Festivitatea a început cu slujba ținută de ÎPS Teodosie, urmată de o ceremonie militară, sub privirile a câtorva sute de oameni.

Ilie Năstase în uniformă de general

La parada militară a luat parte și fostul tenismen, Ilie Năstase, care deține funcția de general-maior cu două stele, în cadrul Ministerului Apărării. Alături de acesta se afla Corina Martin, consul onorific al Kazahstanului, relatează Info Sud Est.

„Anul trecut am fost la București cu fetița mea și nu ne-au lăsat să intrăm. Anul acesta am venit aici și nu ne-a spus nimeni nimic. Ne-am așezat aici lângă oameni. dacă nici acum de Ziua României nu suntem buni unii cu alții înseamnă că nu ne mai facem bine la cap. Transmit românilor ca oriunde ar fi să iubească țara asta. Toți care am plecat trebuie să ne identificăm doar ca poporul român. Trebuie să fim mai buni cu ai noștri. Noi suntem mai buni cu străinii. În loc să îi ajutăm pe ai noștri îi ajutăm pe străini. Foarte bine că îi ajutăm, dar în primul rând trebuie să îi ajutăm pe ai noștri”, a declarat Ilie Năstase, conform Ziua de Constanţa.

Parada a fost încheiată cu un spectacol de artificii de zi în culorile tricolorului.

Ilie Năstase prins beat la volan

În urmă cu două săptămâni, fostul tenismen ameninţa că pleacă din ţară, după ce poliţiştii l-au prins băut la volan. Polițiștii l-au sancționat cu o amendă de 1.305 lei și i-au suspendat carnetul de conducere pentru 90 de zile.

Nu este la prima abatere

Ilie Năstase, 76 de ani, a mai fost prins băut la volan. În mai 2018, a fost oprit de Poliție în jurul orei 4:45, pe Șoseaua Nordului din București.

La momentul respectiv, polițiștii i-au cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, dar Năstase a devenit recalcitrant și a adresat injurii. Ulterior, a fost încătușat și dus la sediul IML pentru recoltarea de mostre biologice. În acel caz, Năstase s-a ales cu dosar penal pentru conducerea mașinii sub influența băuturilor alcoolice. În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării pedepsei.

Foto info sud est