Ucraina trece, poate, prin cea mai neagră perioadă a istoriei, după ce Vladimir Putin le-a ordonat pe 24 februarie 2022 trupelor ruse să invadeze țara vecină.

De la izbucnirea războiului, Ucraina a primit ajutor de pe întreg globul, iar unele personalități, printre care Boris Johnson, Angelina Jolie și Sean Penn au ales să meargă în țara noastră vecină, chiar dacă se dau lupte intense pe străzi, între trupele ucrainene și cele ruse. Inclusiv premierul româniei, Nicolae Ciucă, a mers la Kiev, iar Ilie Năstase a avut o ieșire incredibilă la România TV, din cauza acestui lucru, dar și a ajutoarelor pe care românii le oferă ucrainenilor.

„Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus că nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică. De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dăm noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba română în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO? Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală care a fost actor. Suntem şi noi cineva. Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit să ne plătim și rachetele...”, a spus Ilie Năstase la România TV.