Preşedintele României va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite. Klaus Iohannis merge la invitaţia Preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteţa Sa Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Vizita are obiectivul de aprofundare a dialogului politico-diplomatic dintre cele două țări.

Vizita oficială a Preşedintelui Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite este prima vizită la nivel de Preşedinte al României în această ţară în ultimii 20 de ani.

Avionul de lux închiriat de Iohannis

De această dată, șeful statului a folosit o aeronavă de mai mici dimensiuni față de deplasarea efectuată recent în Japonia și Singapore, un Gulfstream G550, de asemenea cu dotări de lux.   

Interiorul avionului cu care călătorește președintele România până în Emiratele Arabe Unite a fost făcut public de Boarding Pass într-o postare pe Facebook. 

”Președintele României pleacă din București în vizita oficială din Emiratele Arabe Unite cu un Gulfstream G550. Avionul folosit pentru această deplasare este închiriat tot de la compania luxemburgheză Global Jet și are o capacitate de transport de 13 pasageri. Cel puțin la dus, zborul va fi efectuat fără escală”

Cu ocazia vizitei oficiale, Iohannis se va întâlni cu Președintele Emiratelor Arabe Unite, Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, și cu vice-președintele și prim-ministrul EAU, conducătorul Emiratului Dubai, Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Recent președintele România a călătorit în Japonia și Singapore. „Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Boarding Pass.

Foto Facebook Boarding Pass