Un nou scandal sexual zguduie Marea Britanie, după ce presa din Anglia a notat că în dimineața zilei de 4 iulie, la ora 03.00, un fotbalist renumit din Premier League a fost arestat.

Potrivit celor de la The Sun și Daily Telegraph, poliția nu a oferit numele persoanei arestate, ci doar a dezvăluit că este un fotbalist care are aproximativ 30 de ani, nu este britanic, se pregătește pentru Campionatul Mondial din Qatar și locuiește în Barnet. Mai mult decât atât, oamenii legii au afirmat că el a fost reținut pentru viol și a fost audiat timp de 15 ore! Asta după ce nu mai puțin de șase mașini de poliție au ajuns la locuința lui, de unde oamenii legii l-au ridicat încătușat.

Jurnaliștii din Marea Britanie au făcut imediat legăturile și au spus că ar fi vorba despre Granit Xhaka, jucător elvețian care evoluează la Arsenal Londra. Din informațiile apărute în Anglia, se pare că o tânără de 20 de ani a afirmat că a fost violată de fotbalist în urmă cu aproximativ o lună, pe când se afla în vacanță.

„Conducătorii sunt uluiți, coechipierii total dați peste cap. O lovitură incredibilă pentru întreaga grupare. El ar fi trebuit să plece cu lotul în turneul dinaintea sezonului și nu va mai face deplasarea”, au scris cei de la The Telegraph.

Jurnaliștii români de la Gazeta Sporturilor notează că acesta este cel de-al patrulea caz de fotbalist din Premier League acuzat de viol, doar în ultimele 18 luni. Ceilalți jucători de fotbal din Premier League care se află în această situație sunt Benjamin Mendy (Manchester City), Mason Greenwood (Manchester United) și Gylfi Sigurdsson (Everton).