Pe 12 septembrie 2023, după o pauză de aproape de an în care a așteptat verdictul, Simona Halep a aflat ce pedeapsă a primit în cazul de dopaj.

După ce în 2022, la US Open, a fost depistată pozitiv, Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după care a urmat o perioadă foarte lungă de așteptare și o decizie grea pentru ea: 4 ani de suspendare! Însă românca a spus că va merge la Tribunalul de Arbistraj Sportiv (TAS) și va face contestație.

Din păcate pentru jucătoarea română de tenis, cei de la Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) au anunțat că, dacă pedeapsa va rămâne definitivă și după contestația de la TAS, Simona Halep este obligată să restituie toți banii pe care i-a obținut la turneul la care a fost depistată pozitiv, pentru că așa spun regulamentele.

Potrivit presei sportive, jucătoarea română de tenis a câștigat nu mai puțin de 80.000 de euro în 2022 la US Open, astfel că ea va trebui să restituie această sumă imediat după ce decizia de suspendare rămâne definitivă.