Ionel Ganea este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români, evoluând la echipe precum Rapid București, Dinamo București, Stuttgart, Bursasport și Wolverhampton.

Ajuns astăzi la 48 de ani, atacantul care a jucat și în naționala României între anii 1999 și 2006 (45 de meciuri și 19 goluri) s-a făcut remarcat și din cauza ieșirilor nervoase pe care le-a avut de-a lungul carierei.

Pe lângă incidentul violent petrecut chiar pe terenul de fotbal, în anul 2007, atunci când evolua pentru Poli Timișoara și l-a strâns de față pe arbitrul asistent Dorin Mudura, Ionel Ganea a rămas în mintea antrenorilor și din cauza lucrurilor pe care le făcea în vestiar.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Gabriel Stan, care l-a antrenat pe Ionel Ganea la FC Brașov, și-a amintit de un episod șocant care a avut loc la dușuri.

„Eu n-am avut treabă cu Ionel, m-am înțeles foarte bine cu el. Avea 21 de ani, se pregătea foarte bine. La vârsta aia, făcea ordine în vestiar. Ăștia mai bătrâni tot vociferau, că aveau de primit niște bani. Purdea era căpitanul echipei, el era tartorul. La un moment dat, în baie, s-a luat de ăștia tineri, că nu-și văd de treabă, că din cauza lor n-au bani pentru familie. L-a jignit pe Ganea, iar ăsta i-a tras niște pumni... deși Purdea era mai mare cu 10 ani. L-a pus la punct, de atunci am avut liniște în vestiar tot timpul! I s-a mai întâmplat treaba asta lui Ionel și la alte echipe, le avea cu astea. Era un băiat foarte drept, imprevizibil în anumite momente, dar corect. Nu e bine să te bagi, că trebuie să iei o măsură. Iar în cazul ăla se impunea o măsură radicală, trebuia să-l dau afară pe Ionel. Atunci am zis să lăsăm, a fost ceva între ei. Îl dădeam afară și nu realizam nimic, că era titular”, a spus Gabriel Stan.

Din câte se pare, incidentul a fost confirmat și de Dorel Purdea, fotbalistul bătut de Ionel Ganea: „Da, ne-am bătut. Ganea nu e băiat rău, dar are momente când nu se controlează, din prea multă pasiune. Dar ne-am împăcat. Atunci credea că le știe pe toate, de aici a pornit totul”.