Un orădean a avut parte de șocul vieții lui în dimineața zilei de 25 octombrie 2022, după ce s-a dus la tomberonul de lângă bloc să arunce gunoiul.

Potrivit celor de la Adevărul, bărbatul a găsit acolo trei cutii, fiecare dintre acestea având câte un șarpe în ea.

„Şerpii erau în faţa tomberonului, abandonaţi în cutii de plastic. Poliţiştii locali s-au dus prin blocurile din zonă, din apartament în apartament, până când l-au găsit pe proprietar. E un tânăr de 22 ani, care susţinea că a aruncat reptilele crezând că au murit. În realitate, doi dintre şerpi erau vii şi se mişcau, iar el  le lăsase şi mâncare atunci când i-a abandonat. Noi am predat cazul Gărzii de Mediu şi Poliţiei Animalelor”, a spus, pentru sursa citată, şeful Poliţiei Locale Oradea.

Din câte se pare, proprietarul șerpilor a fost amendat, iar reptilele au fost duse la Grădina Zoologică Oradea, acolo unde un veterinar a constatat că șerpii sunt trei pitoni, dintre care unul regal. Potrivit şefului Gărzii de Mediu Bihor, șarpele mort va fi incinerat, în timp ce ceilalți doi pitoni au fost expuşi într-un terariu, în pavilionul cu reptile din Zoo Oradea, unde pot fi vizitaţi.

Vezi și: