De la începutul invaziei rusești din Ucraina, mai multe publicații au notat că militarii ruși au furat tot ce au prins din orașele pe care le-au asediat. Pe internet au apărut în ultimele două luni inclusiv filmulețe în care soldații trimiteau obiectele în țara natală.

Recent, jurnaliștii ucraineni de la „Obozrevatel” au scris inclusiv că un telefon mobil care a fost furat din Mariupol a ajuns în Republica Cecenă, iar acest lucru s-a aflat în momentul în care un copil a înregistrat un videoclip.

Ekaterina, femeia care deținea inițial telefonul, activase ca de fiecare dată când se face o poză sau se înregistrează un clip cu aparatul smart, imaginile să fie încărcate automat în cloud. Astfel, când un copil s-a filmat în timp ce mulțumea că a primit „cadoul”, videoclipul a ajuns și în cloud.

„I-am văzut pe «eliberatorii» noștri sau rudele acestora”, a spus Ekaterina, referitor la clipul video făcut de fetiță. Mai mult decât atât, femeia din Ucraina a afirmat că din imaginile apărute în cloud pare că micuța nu face parte dintr-o familie săracă.