Jurnaliștii de la The Guardian susțin că Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România, a fost în pericol să fie răpit după ce hotărâse să meargă în Anglia pentru a-l vizita în închisoare pe Boris Becker.

Ion Țiriac în vârstă de 83 de ani a încercat de trei ori să ajungă la prietenul său, dar fără succes, fiind considerat în pericol de a fi răpit. În aceeași situație a fost și Jurgen Klopp, celebrul manager al formației Liverpool.

Fostul mare tenismen german dezvăluie că omul de afaceri român Ion Țiriac și antrenorul lui Liverpool, Jurgen Klopp, nu au fost lăsați să-l viziteze din motive de siguranță.

Boris Becker a acordat un interviu, unui post de televiziune german, la doar câteva zile după ce a fost eliberat din Marea Britanie, în care a dezvăluit cum a fost perioada din spatele gratiilor.

„Când Jurgen Klopp, pe care l-a descris ca fiind un bun prieten, a încercat să-l viziteze, cererea a fost respinsă de guvernatorul Huntercombe, acolo unde fusese transferat în mai, din cauza temerilor pentru siguranţa lui.

O solicitare a fostului său antrenor și agent Ion Țiriac a fost respinsă de trei ori din motive similare, a spus el. Lui Becker i s-a spus că orice persoană care are mulţi bani era considerată a fi în pericol de a fi răpită„, au transmis cei de la theguardian.com.

„L-au căutat pe Google pe Ţiriac şi au văzut cât de bogat este. Imediat au considerat că ar fi în pericol„, a dezvăluit Boris Becker.

„Am învățat o lecție grea. Una foarte scumpă, una foarte dureroasă

Triplul campion de la Wimbledon a ispășit o pedeapsă de opt luni, cu toate că inițial primise o sentință de doi ani și jumătate. Fostul lider mondial al tenisului profesionist, Boris Becker, a recunoscut că este "vinovat" de faptele de fraudă financiară care l-au condus în închisoare, o experienţă "dureroasă", în cursul căreia a spus că se teme pentru viaţa lui.

„Am învățat o lecție grea. Una foarte scumpă, una foarte dureroasă. Dar toată treaba asta m-a învățat ceva foarte important și util. Unele lucruri se întâmplă dintr-un motiv întemeiat. Ești un nimeni la închisoare, ești doar un număr. Al meu era A2923EV. Nu mă numeam Boris. Eram doar un număr, iar lor nu le pasă cine ești. A fost momentul în care m-am simțit cel mai singur din toată viața mea”, a povestit Boris Becker într-un interviu pentru Sat1. În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, pentru a evita plata datoriilor.

Foto Agerpres