Cel mai mare restaurant plutitor din lume, Jumbo, din Hong Kong, s-a scufundat în ocean. Din fericire, niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Faimosul restaurant plutitor Jumbo, din Hong Kong, s-a scufundat, la doar câteva zile după ce a fost remorcat pe mare, în drum spre o destinație nespecificată.

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud. Vasul cu trei etaje a funcționat timp de aproape 50 de ani.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise și Richard Branson. Restaurantul a apărut în mai multe filme, inclusiv într-un film cu Bond.

Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a lovit pandemia Covid-19.

Restaurantul cu lungimea de 260 de picioare (aproximativ 80 de metri) a fost principala ambarcațiune a Jumbo Kingdom, care includea o barcă restaurant ”soră”, mai veche și mai mică, un șlep pentru rezervoarele cu fructe de mare, o barcă de bucătărie și opt feriboturi mici pentru a transporta vizitatorii de pe debarcaderul din apropiere.

Ambarcațiunea s-a scufundat la peste 1.000 de metri, ceea ce a făcut ca lucrările de salvare să fie „extrem de dificile”, au transmis reprezentanții companiei.

Captură video