Naționala de fotbal a Ucrainei a câștigat duelul cu Scoția din semifinala barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal care se va desfășura la finalul acestui an în Qatar.

După ce a câștigat meciul de la Glasgow, Ucraina va întâlni Țara Galilor în finala barajului și, dacă va câștiga meciul, va merge la Campionatul Mondial. Însă acest lucru pare că nu este deloc pe placul rușilor, mai ales că țara lor a fost exclusă din această competiție, după ce Vladimir Putin le-a ordonat militarilor săi să invadeze țara vecină.

Andrei Sidorcik, un jurnalist rus, a făcut chiar unele declarații de-a dreptul șocante în direct la Match TV, după ce Ucraina a învins Scoția.

„Nu voi felicita naționala Ucrainei. Pentru mine, poziția neutră a încetat în mometul în care Rusia a fost exclusă de la Mondial pe motive politice. Nu vreau să văd nici Ucraina la Mondial. A avut rezultate bune Divizia SS Totenkopf în timpul războiului? Probabil că da. Te puteai bucura de succesul său? Nu! Pentru mine, echipa de fotbal a Ucrainei e la fel ca Divizia SS Totenkopf. Vreau să ardă în iad cu tot cu susținătorii săi”, a spus rusul.