Un eveniment neplăcut și de-a dreptul șocant a avut loc în Italia, săptămâna trecută, după meciul dintre Empoli și Fiorentina, încheiat cu scorul de 2-1.

Potrivit presei din Italia, Greta Beccaglia, o jurnalistă care era în direct de lângă stadion, imediat după încheierea partidei, a fost agresată de mai mulți suporteri care n-au ținut cont că totul se vede live la TV și i-au dat mai multe palme peste fund.

„Nu poți face asta”, a fost replica reporteriței, în timp ce colegul ei din studio a sfătuit-o să un le dea apă la moară și să îi ignore. „Nu pot merge la muncă în liniște pentru că sunt o femeie tânără. Sunt șocată și speriată. Cineva mă sfătuiește să nu depun plângere, dar sunt lucruri foarte grave și inacceptabile care m-au marcat și m-au amărât profund”, a spus ulterior Greta Beccaglia.

„Greșeala noastră a fost în primul rând organizatorică. Nu ar fi trebuit să lăsăm jurnalista singură în mijlocul unei mulțimi de ființe cu IQ sub zero. Intenția mea, când am rugat-o să nu-i bage în seamă, a fost de ușura momentul și a ajuta lipsa de experiență a Gretei în gestionarea unei situații dificile precum cea cu care a trebuit să se confrunte. M-am gândit mai întâi la ea... am încercat să o liniștesc... nu am vrut să minimizez ceea ce s-a întâmplat, ci să previn ceva mai rău. Nu eu sunt cel care decide, dar sper ca Greta să continue să facă live-uri în afara stadioanelor, nu cred că ceea ce s-a întâmplat o va împiedica să urmeze această carieră, dar probabil că anumite sectoare ale stadioanelor sunt frecventate de oameni lipsiți de inteligență”, a spus Giorgio Micheletti, cel care a sfătuit-o inițial pe reporteriță să-i ignore pe bărbații din jurul ei.

„Pe rețelele de socializare s-a viralizat videoclipul în care el îmi spune să nu-i bag în seamă, dar apoi a fost primul care a condamnat hărțuirea la care am fost supusă”, a mai spus femeia.

După ce transmisiunea live s-a încheiat, alți suporteri au încercat să o atingă pe Greta Beccaglia în zonele intime, după cum a afirmat chiar ea, însă cameramanul ei a reușit să o scape de bărbați, după ce a intervenit prompt.

Din câte se pare, toți cei care au agresat-o pe jurnalistă erau suporteri ai Fiorentinei, iar primul bărbat care i-a dat o palmă la fund a fost găsit de oamenii legii. El este un bărbat de 45 de ani din provincia Ancona, iar după ce Greta Beccaglia a depus plângere la poliție, el riscă să fie acuzat de violență sexuală.