Transferat în această vară de Barcelona, pentru a juca alături de Messi, Kun Aguero a avut numai ghinioane după ce a ajuns în Spania.

Mai întâi, Kun Aguero a aflat că Messi va pleca de la Barcelona, pentru a semnat cu PSG, după care au început pentru el și problemele de sănătate, fiind mai mult accidentat. Iar din această cauză se pare că argentinianul a luat o decizie radicală, pe care a anunțat-o într-o conferință de presă la care au participat inclusiv Xavi și Guardiola: se retrage din fotbal la doar 33 de ani.

„Am făcut această conferință pentru a vă anunța că am decis să mă retrag din fotbal. Sunt momente foarte grele pentru mine, dar sunt împăcat cu decizia luată. Sănătatea mea e pe primul loc, având în vedere ce am pățit luna trecută. Bine că am pățit acum, la 33 de ani, și nu mai devreme. Doctorii mi-au spus că e cel mai bine să renunț. Am luat decizia acum 10 zile. Acum voi sta liniștit o perioadă, nu voi face nimic. Mă simt bine acum, dar primele săptămâni au fost grele. După primele examene fizice, doctorii mi-au spus că există șansa să nu mai joc. După ce am aflat că nu mai pot juca, mi-a fost greu să conștientizez. Acum sunt bine, dar mi-a fost greu. Sunt mândru și fericit pentru cariera mea. Încă de la vârsta de 5 ani am vrut să joc fotbal. Le mulțumesc celor de la Independiente, unde m-am format, celor de la Atletico, care au pariat pe mine la 18 ani, celor de la Manchester City, care știu ce simt pentru ei, și Barcelonei, care a contat pe mine. Mulțumesc și naționalei Argentinei, pe care o iubesc cel mai mult. Sunt fericit pentru titlurile câștigate. Îmi amintesc de un gol marcat la 17 ani într-un Independiente – Racing, de victoriile cu Atletico Madrid în Europa League, de golul decisiv marcat pentru City în meciul cu QPR, de Copa America și că ultimul meu gol a fost contra lui Real Madrid. Nu e rău deloc pentru ultimul gol, nu? Plec cu capul sus. Le mulțumesc tuturor fanilor. Ce am trăit în Barcelona, nu am trăit în altă parte. M-a surprins dragostea oamenilor. Mi-ar fi plăcut să ajut echipa mai mult”, a spus Kun Aguero.