Brazilianul Leandro Pereira do Nascimento Lo, cunoscut de întreaga planetă drept Leandro Lo, care este cel mai titrat luptător de jiu-jitsu din lume, a murit, după ce un polițist l-a împușcat în cap.

Potrivit presei din străinătate, sportivul, care a câștigat de 8 ori Campionatul Mondial de Jiu-Jitsu, a fost ucis după o altercație care a avut loc într-un club din Sao Paulo. Din câte se pare, un bărbat care părea sub influența drogurilor sau era în stare de ebrietate a venit la masa la care se afla Leandro Lo și a început să facă mai multe gesturi amenințătoare. Deranjat de bărbat, sportivul l-a imobilizat și i-a spus să se calmeze, doar că, din păcate pentru el, bărbatul a scos o armă și l-a împușcat direct în cap, după care a fugit de la fața locului.

Jurnaliștii brazilieni notează că ucigașul e un polițist care se afla în timpul liber și care a fost reținut între timp de oamenii legii.

„Idol în sportul nostru, Leandro Pereira a părăsit lumea fizică. Îl vom omagia pe cel care a inspirat atâta lume să poarte kimonoul”, au spus reprezentanții Federației Braziliene de Jiu-Jitsu.