Alexander Povetkin, fost campion mondial la box și un susținător al lui Vladimir Putin, a făcut recent unele declarații șocante.

Chiar dacă mulți sportivi se dezic de decizia rușilor de a ataca Ucraina, fostul boxer, care în acest an împlinește 43 de ani, a scris pe Instagram un mesaj prin care îi numește naziști pe ucraineni și afirmă că susține decizia lui Vladimir Putin de a invada țara vecină.

„Există putere în adevăr. Celebra frază a actorului rus Sergey Bodrov reflectă astăzi esența a ceea ce se întâmplă în Ucraina. Am luptat pentru adevăr în toți acești ani, în timp ce slavii erau exterminați în zona Donbasului. De aceea susțin decizia de invadare, de a lupta împotriva nazismului, care parazitează cu orice cost. Orice război are un final. Să facem ca acesta să se încheie în zilele următoare”, a scris Alexander Povetkin pe celebra rețea de socializare.

Chiar dacă profilul său este unul privat, presa din străinătate care îl urmărește pe Instagram pe Alexander Povetkin a făcut print screen la postarea acestuia.

foto: Profimedia Images