Ultimii ani nu par să fi fost chiar cei mai buni pentru Bill Gates, pe plan personal. Mai întâi, în anul 2015, compania lui a fost dată în judecată de mai multe angajate, pe motiv că sunt discriminate la locul de muncă.

Apoi, la sfârșitul anului 2019, presa din SUA și din Marea Britanie dezvăluia că o fostă angajată l-a acuzat pe Bill Gates că acesta are un comportament inadecvat cu femeile care lucrează la Microsoft. Mai mult decât atât, aceasta a afirmat că inclusiv ea a avut o relație de natură sexuală cu Bill Gates.

Chiar dacă numele femeii nu a fost făcut public, tabloidele din străinătate au afirmat că aceasta a fost ingineră la Microsoft și că a depus o plângere pe numele lui Bill Gates la Consiliul de Administrație. Iar unul dintre investitorii Microsoft, compania Arjuna Capital din statul american Massachusetts, a cerut să fie demarată o investigație, iar raportul final să fie făcut public.

Consiliul de Administrație al Microsoft nu a fost de acord cu acest lucru și a decis să supună la vot cererea celor de la Arjuna Capital, afirmând că solicitarea trebuie respinsă. Însă începutul lui 2022 vine cu o veste proastă pentru Bill Gates: în urma votului care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, 78% dintre acționarii companiei au votat ca rezultatele anchetei interne privind comportamentul lui Bill Gates să fie făcute publice!

„Suntem dedicați nu doar revizuirii raportului ci și învățării din evaluarea respectivă pentru a putea continua să creștem și îmbunătățim experiențele angajaților noștri”, a spus Satya Nadella, CEO Microsoft.

Asta în condițiile în care, în trecut, Katherine Moussouris, care a fost cercetător pentru Microsoft între anii 2007 și 2014, spunea despre Bill Gates: „Nu doar ca și-a ales soția dintre angajate, ci a ales să vâneze și alte femei pentru poftele sale, fără a suporta consecințele. Era ca și cum această cultură izvora de la vârf și era una în care se plătea un tribut fals diversității și incluziunii, fără a susține cu adevărat femeile în acuzațiile de agresiune sexuală sau în cariera lor”.