În prezent antrenor la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a părăsit Ucraina pe 25 februarie, la o zi după ce Vladimir Putin a început atacul asupra țării vecine.

La aproximativ două săptămâni de la acel moment, jurnaliștii ucraineni de la sport.ua afirmă că antrenorul român în vârstă de 76 de ani ar avea unele probleme cu banii câștigați în Ucraina. Mai exact, Mircea Lucescu ar avea blocate în conturile din băncile ucrainene nu mai puțin de 5 milioane de dolari!

Cu un salariu anual de 2 milioane de euro, Mircea Lucescu este unul dintre cei mai bogați români din sport, iar suma pe care o are de recuperate din Ucraina este și de pe vremea când o antrena pe Șahtar Donețk, deoarece legea ar spune în Ucraina că nu ai voie să scoți mai mult de 500.000 de dolari anual.

Contactat de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor, Mircea Lucescu a negat informațiile apărute în presa din Ucraina, afirmând că nu are de recuperat niciun ban din băncile din țara vecină: „Este o informație falsă, inventată. Nu am de recuperat niciun ban de la nicio bancă din Ucraina”.