Antrenor la Dinamo Kiev, echipă din Ucraina, Mircea Lucescu a stat de vorbă cu jurnaliștii italieni, după ce Rusia a invadat țara vecină.

În plin război, românul a spus că sportul nu ar trebui să aibă de suferit din cauza războiului și că lumea ar trebui să fie unită de sport.

„În opinia mea, sportul ar trebui să unească. Este ca și cultura, ar trebui să nu aibe legătură cu politica. Am trăit războiul din 2014, când am fost nevoiți să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors. Doi ani am jucat peste tot, dar niciodată acasă. Am crezut că s-a terminat așa, în schimb acum a început asta. Nu m-am gândit niciodată că se va întâmpla așa ceva, ucrainenii și rușii au trăit împreună ca frații. Acum problema este politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu vor exista învingători. Nu ar fi trebuit să se ajungă la acest punct. După noaptea atacului rusesc, am rămas în Kiev timp de trei zile. Apoi, cu ajutorul UEFA și al Federației din Moldova, toți străinii de la diferitele echipe din Ucraina au plecat în România, iar apoi în țările lor. Acum mă aflu la București, unde încercăm să ajutăm cât mai mulți oameni”, a spus Mircea Lucescu.

Declarațiile antrenorului de la Dinamo Kiev l-au supărat însă pe Mykhaylo Kopolovets, un fost fotbalist ucrainean, care a spus pe un canal de YouTube că Mircea Lucescu ar trebui să plece de la formația ucraineană.

„Acest excentric a lucrat și în Rusia, are conexiuni și acolo. Uneori, e mai bine să taci. Sau spui ceva sensibil, sau nu mai vorbi. E război în țara asta. N-ar trebui să sufere sportul? Dar de ce trebuie să sufere copiii, soțiile, părinții noștri? De ce trebuie ei să moară? De ce trebuie ei să plece de la casele lor și să plece în alte țări pentru nu știu cât timp. Bunicul a înnebunit? Am un sfat pentru el: Să plece de la Dinamo Kiev. Sau chiar mai bine: Să se retragă din fotbal, după asemenea vorbe”, a spus Mykhaylo Kopolovets.