Antrenor la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu este afectat direct de războiul din Ucraina, iar jurnaliștii polonezi de la Sportowe Fakty i-au luat un interviu românului.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Mircea Lucescu a fost întrebat despre fotbalistuls loven Benjamin Verbic, care a părăsit pe Dinamo Kiev și a semnat până în vară cu Legia Varșovia. Așa cum era de așteptat, antrenorul român a vorbit și despre războiul din Ucraina.

„Ce se întâmplă acolo e o crimă. Vladimir Putin e un criminal! Acest război e barbar. Vedem copii și femei murind, spitalele și blocurile de locuit sunt bombardate. E ceva inimaginabil. Nu mă așteptam, nu aș fi crezut niciodată că voi vedea Kievul și alte orașe lovite, unele puse la pământ. E imposibil de acceptat. Vladimir Putin ar trebui să simtă mânia lumii pe pielea lui pentru ce-i face Ucrainei. Dar aș vrea pedepse la nivel militar, economic, politic. Sunt mulți ruși medaliați, campioni mondiali... Nu-i putem trata la fel ca pe armata rusă, ca pe oligarhi, ca pe Vladimir Putin. Sper să pot antrena din nou în Ucraina. Sunt total împotriva războiului. Sunt devastat de ce a însemnat războiul pentru Ucraina. E teribil, trebuie oprit! Iar Vladimir Putin și cei din jurul lui să răspundă pentru tot ce au făcut. Nu sunt suficiente doar vorbele, e nevoie de fapte. Ajutor real. Ucraina luptă nu doar pentru libertatea sa. Luptă pentru libertatea Europei”, a spus Mircea Lucescu.