Julius Jones, un bărbat în vârstă de 41 de ani, a scăpat în ultimul moment de execuție, după ce primise o condamnarea la moarte pentru o crimă care a avut loc în urmă cu 22 de ani.

Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, bărbatul ar fi trebuit să fie executat în luna noiembrie, însă guvernatorul statului american Oklahoma i-a schimbat pedeapsa cu doar câteva ore înainte de a-i face injecția letală.

Sursa citată notează că apărătorii lui Julius Jones au dezvăluit că bărbatul era acasă în momentul în care crima din 1999, de care este acuzat, a avut loc, însă nimeni nu a ținut cont la acea vreme de aceste informații. Chiar și așa, americanul nu a scăpat cu totul de pedeapsă: el nu a mai fost ucis, dar își va petrece toată viața după gratii!

Cazul lui Julius Jones a fost dezbătut des în presa din SUA, iar mai multe vedete, printre care și Kim Kardashian, au afirmat public că bărbatul nu ar trebui executat, deoarece sunt de părere că el este nevinovat și că probele arată clar acest lucru. Astfel, după ce s-a votat, schimbarea pedepsei a fost adoptată cu 3 la 1 voturi. Iar guvernatorul a dezvăluit că decizia a venit după ce au fost revăzute toate materialele prezentate de părțile implicate.