Kelly Holmes, o fostă atletă britanică în vârstă de 52 de ani, care a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a anunțat în cadrul unui interviu pentru Daily Star că este atrasă de femei.

Sportiva a afirmat că de frică nu a anunțat până acum că este lesbiană. „Pentru mine este o adevărată eliberare. Ani la rând am ținut totul secret, de frică. Acum nu mai am nicio reținere să spun că sunt cu partenera mea de viață și nu doar «cu o prietenă»”, a spus Kelly Holmes.

În anul 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, Kelly Holmes a câștigat probele de 800 metri și de 1.500 metri, reușind astfel să obțină medalia de aur. Iar un an mai târziu a decis să se retragă din activitate.

După ce a renunțat la carieră, Kelly Holmes a făcut mai multe dezvăluiri de-a dreptul cutremurătoare. „Mă uitam în oglindă și mă uram. Voiam să se deschidă podeaua, să sar în acel spațiu, să se închidă deasupra mea și să nu mai ies de acolo. Atunci am început să mă tai. Trebuia să ai acea atitudine pozitivă, să nu arăți slăbiciune, să rămâi concentrată”, a spus pentru The Guardian, despre o perioadă din anul 2003, înainte de Campionatele Mondiale, când s-a accidentat și a crezut că i s-a terminat cariera.

Printre fotografiile postate de Kelly Holmes pe Instagram apare și o imagine cu Emma Răducanu, după ce a câștigat US Open, semn că fosta atletă este fană a jucătoarei de tenis.