O româncă stabilită în Germania a luat decizia de a se căsători cu ea însăși. Ceremonia a fost una tradițională, iar mireasa a avut rochie albă, buchet de flori, petrecere fastuoasă, doar partenerul a lipsit din peisaj.

Cum și-a explicat alegerea

Femeia s-a măritat cu ea însăși, la doar 6 luni după ce a fost cerută de nevastă de către un bărbat. Lavinia Lazăr a luat decizia de a face nunta, după ce s-a separat de partenerul ei chiar în preajma evenimentului. Acest fericit eveniment a fost un pas important în acceptarea și iubirea de sine, spune ea.

„Am spus da și m-am uitat în ochii a douăsprezece femei și a fost mult mai greu decât credeam. Mi-a fost foarte frică”, a mărturisit femeia publicației germane rbb24.de.

În urmă cu 6 luni, românca în vârstă de 40 de ani, fusese cerută în căsătorie și se mutase cu partenerul într-o casă mai mare pentru că voiau o familie numeroasă. Însă cei doi au ajuns la despărțire, chiar în apropierea datei marelui eveniment.

Cu toate aceastea, femeia a decis să continue cu pregătirile pentru nuntă:„Am stat acolo cu o grămadă de bucăți sparte în mine și cu o altă mutare care se apropia. Și m-am gândit, ok, se pare că nu mai am pe cine să mă bazez decât pe mine. Am fost pur și simplu devastată și apoi am decis că mă voi căsători oricum. Și mă voi căsători cu mine însămi”

„A fost pentru a descoperi cine sunt”

A vrut să fie o mare „sărbătoare a iubirii de sine”, cu prieteni apropiați. A închiriat un mic local în München. S-a servit un bufet, s-a dansat și, înainte de asta, a avut loc o mică ceremonie în care mireasa și-a spus „da” ei însăși: ”Pentru mine, această autocăsătorie a fost și despre a descoperi cine sunt de fapt.

Foto Imago