Oana Zăvoranu a reacționat în scandalul în care este implicat Părintele Calistrat Chifan. Vedeta îi ia apărarea preotului de la Mănăstirea Vlădiceni, pe care îl cunoaște personal, și susține că totul este o înscenare.

Preotul Calistrat filmat în timp ce lovește o enoriașă

Pe 9 noiembrie, preotul Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași a fost filmat lovind o femeie în curtea lăcașului de cult, de față cu mai mulți enoriași. Două femei au depus deja plângere, acuzând că au fost agresate de preot.

O mare mizerie i s-a înscenat părintelui Calistrat 

„Vă spuneam acum vreo două săptămâni că am descoperit un părinte care îmi e tare drag. Da, repet, îmi e tare drag. Îl urmăresc frecvent. V-am îndemnat șii pe voi să îl ascultați și să îl urmăriți, pentru că are mare har. Și nu obișnuiesc prea des să recomand lucruri sau oameni … dar când o fac sunt beton!

La scurt timp, o mare mizerie i s-a înscenat părintelui Calistrat, pentru că așa se întâmplă cu oamenii speciali, sunt victimele dracilor și se încearcă anihilarea lor. (…) Nu a bătut pe nimeni, din contră, a încercat mult prea calm și îngăduitor, în opinia mea, să potolească două dilite, care de multe ori îl enervau, îl îngânau și îl filmau ca niște ordinare în Sfânta Biserică sau afară, unde predica dânsul. (…) Și să nu mă obosească prostimea cu 'non-violența', că în momentul în care în mod vădit ești atacat, atât fizic cât și energetic, doar n-o să stai la infinit să stai și să înduri!'

S-au găsit troglodite care să îmi spună că e 'vai de capul lui' … că a bătut un cal până l-a omorât .. și da, când am auzit asta, fără dovezi însă, m-am îndoit puțin de dânsul … că eu știți cum sunt cu animalele, dar am avut norocul să îl ascult pe părintele Calistrat, care cu franchețea-i caracteristică a explicat cu lux de amănunte și această mizerie care i s-a pus în cârcă. Astfel, am revenit cu toată inima la dânsul și m-am bucurat că nu m-am lăsat păcălită', a scris vedeta.

Prima sancțiune primită de preotul Calistrat

Părintele Calistrat Chifan a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor, după ce a fost filmat în timp ce lovește o femeie. Anunțul a fost făcut, luni, de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. Pe durata în care este oprit de la slujire, preotul nici nu îi mai poate spovedi pe credincioși, iar la Sfânta Liturghie poate participa, dar nu ca preot slujitor. Decizia a fost luată la nivelul Arhiepiscopiei.

Duhovnic vedetă pe rețelele de socializare

În 2020, în timpul pandemiei de coronavirus, părintele Calistrat Chifan a cerut ca toți credincioșii să participe la slujba de Înviere, în ciuda interdicțiilor.  Biserica Ortodoxă s-a delimitat atunci de discursul preotului. Părintele Calistrat (Constantin) Chifan este absolvent al Facultății de Teologiei Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, promoția 2014. A urmat apoi cursuri de master, absolvite în 2016. Preotul este extrem de popular pe rețelele de socializare, având peste 800.000 de urmăritori.

Foto Facebook