Pentru călătorii relaxante, Sistemul de Transport Public s-a gândit să vină în ajutorul celor care aleg autobuzele și tramvaiele în această perioadă și a pus la dispoziție bilete comestibile cu ulei de canabis. Nu la noi, ci în Germania!  

Tichetul are rolul de a-i ajuta pe pasagerii din capitala germană să se elibereze de stresul Crăciunului, al aglomerației și, chiar al pandemiei.

Operatorul de transport public din Berlin, BVG, a introdus un „bilet de cânepă” comestibil în valoare de 8,80 euro, despre care glumește că poate ajuta la atenuarea stresului călătoriei de Crăciun.

Biletele, care pot fi cumpărare până pe 17 decembrie, sunt realizate din hârtie comestibilă și sunt impregnate cu ”nu mai mult de trei picături” de ulei de cânepă. Tichetul este valabil 24 de ore pentru orice mijloc de transport.

Pasagerii trebuie să aleagă o zi de călătorie înainte de cumpărare și vor primi apoi un bilet prevalidat, deoarece hârtia comestibilă nu poate fi ștampilată.

BVG spune că biletul său nu conține substanțe interzise și este făcut din hârtie comestibilă stropită cu ulei provenit din semințe de canabis despre care spune că „are un efect relaxant”.

Uleiul de canabis folosit în bilete nu conține canabidiol (CBD) sau tetrahidrocannabinol (THC), precizează compania.

Cei care vor să experimenteze Crăciunul într-o atmosferă relaxată o pot face cu noi. Și pentru a asigura o relaxare suplimentară, am găsit o cale”, spun într-un clip de prezentare reprezentanții BGV. „Biletul aromat cu ulei a fost special conceput pentru a combate stresul Crăciunului. Este realizat din hârtie comestibilă care a fost impregnată cu un strat subțire de ulei de canabis, cel mult trei picături”, au mai transmis reprezentanții BVG.

"Uleiul de cânepă este, în principiu, la fel de inofensiv ca uleiul de floarea soarelui, uleiul din semințe de dovleac sau uleiul de măsline”, se arată într-un comunicat al companiei berlineze de transport public.

Uleiul de cânepă este produs din semințe de cânepă, și cu cât este mai închis la culoare, cu atât are un gust mai bun. Uleiul de semințe de cânepă are un conținut natural de antioxidanți din tocoferol, care este cunoscut pentru a fi util în tratarea bolilor moștenite, cum ar fi ateroscleroza și Alzheimer.

Spre deosebire de componenta THC din canabis, uleiul nu este psihoactiv, dar se spune că are un efect analgezic și liniștitor. 

Foto profimedia