Matt Le Tissier, fost fotbalist britanic în vârstă de 53 de ani, care are și opt selecții în naționala Angliei, este în centrul atenției din cauza unor declarații pe care le-a făcut referitor la războiul din Ucraina.

Potrivit presei din Marea Britanie, Matt Le Tissier a afirmat pe Twitter că tot ce s-a întâmplat în Bucha (Bucea) sunt exagerări și manipulări ale presei și că, de fapt, civilii au fost uciși intenționat de armata ucraineană, pentru a da vina pe militarii ruși ai lui Vladimir Putin.

După ce a făcut aceste declarații, Matt Le Tissier, care era ambasador al clubului de fotbal Southampton, a fost atacat dur de fani și de media, astfel că a decis să renunțe la funcția pe care o deținea, pentru ca părerile lui să nu fie asociate cu echipa de fotbal. Însă nu a spus nicio secundă că își cere scuze pentru ce a spus!

„Am decis să mă retrag din funcția de ambasador al lui Southampton. Părerile exprimate îmi aparțin și a așa a fost întotdeauna. E important să fac pasul ăsta pentru a evita orice confuzie. Plecarea mea nu efectează relația și dragostea mea pentru acest club”, a scris Matt Le Tissier pe Twitter.