În pofida popularității de care se bucură în acest moment, Texas Hold'em este una dintre cele mai noi versiuni ale jocului de poker. Conform mai multor surse, originile și le trage din orașul Robstown din Texas, undeva la începutul secolului al XX-lea. Pentru mulți ani s-a jucat doar în localitățile din Texas, la cluburile locale ori între prieteni.

Ascensiunea jocului a început însă cu anul 1963, când Corky McCorquodale a introdus în premieră Texas Hold'em în California Club din Las Vegas. Primul cazinou din Vegas care a introdus jocul în ofertă a fost Golden Nugget. Totuși, deși jocul era unul interesant, boom-ul s-a mai amânat pentru câțiva ani. Asta deoarece cazinoul Golden Nugget nu era localizat pe celebra Las Vegas Strip și jucătorii high roller nu treceau pe aici.

Lucrurile au luat însă o altă turnură din 1969. Atunci, texas holdem poker a fost introdus în premieră la un cazinou de pe Las Vegas Strip: Dunes. Acesta și-a făcut inaugurarea chiar cu o partidă de Hold'em între cei mai tari jucători ai momentului: Doyle Brunson, Crandell Addington și Amarillo Slim. Astfel, tot mai mulți oameni au reușit să descopere această versiune dinamică și distractivă a jocului de poker. Iar jucătorii pricepuți au sesizat rapid avantajele acestei versiuni, care a făcut ca pokerul să devină tot mai mult un joc al abilităților. "Nu-i spuneau Texas Hold'em, doar Hold'em... Mă gândeam că, dacă este să prindă vreun tip de joc, Hold'em va fi acela. În varianta draw pariezi de două ori, iar la Hold'em de patru ori. Asta însemna că poți juca strategic. Era astfel o variantă mai potrivită pentru jucători inteligenți", a spus Crandell Addington.

În perioada următoare, sesizând popularitatea pe care acest joc o are, Stardust și celelalte cazinouri mari de pe Strip au introdus în ofertă Texas Hold'em poker. În 1970, Benny și Jack Binion au cumpărat drepturile Convenției Fraternale de Pariuri și au redenumit acest eveniment în World Series of Poker. Evenimentul a fost mutat la propriul lor cazinou, Binion's Horseshoe și în 1970 au organizat prima ediție. Din 1971, ei au decis ca evenimentul principal să aibă loc în varianta Texas Hold'em No Limit, iar de atunci decizia nu a mai fost modificată.

Popularitatea jocului, în creștere continuă

Anii ce au urmat au făcut ca Texas Hold'em Poker să devină un fenomen mondial. Jocul a căpătat o popularitate tot mai mare și în Europa, iar în SUA a început să fie acceptat, din 1987, în aproape toate sălile de jocuri din stat, unde se putea juca doar draw până atunci. Boom-ul adevărat s-a înregistrat după apariția operatorilor online. Ei au făcut ca jocul să fie mai accesibil pentru toată lumea, mai facil și mult mai distractiv. Prima mână de poker online pe bani reali s-a jucat în 1998. Erau ani de început, interfața nu era cea atrăgătoare de astăzi, mai apăreau bug-uri și probleme cu conexiunea. Dar a fost un pas important, o bornă istorică în evoluția acestei versiuni de poker.

Popularitatea era tot mai mare, iar Texas Hold'em Poker a început să apară și în filme de succes. Una dintre cele mai cunoscute scene este cea din filmul Rounders (1998), în care Matt Damon și Edward Norton joacă o partidă electrizantă de poker. De asemenea, din 1999 s-a introdus camera video pentru cărțile din mână. După anul 2000, pokerul online s-a dezvoltat tot mai puternic, în condițiile în care Internetul a devenit mai accesibil pentru oameni din toate colțurile lumii.

Iar dezvoltările din online au mers mână în mână cu cele din mediul terestru, unde au apărut World Poker Tour (2002) și European Poker Tour (2004). De asemenea, în 2009 a luat naștere și Federația Internațională de Poker, care are sediul la Lausanne. Jocul a căpătat astfel o greutate și mai mare și rămâne una dintre principalele surse de distracție pentru oameni din toată lumea. Milioane de oameni se distrează zilnic în mediul online și, se organizează turnee de top live în toate colțurile lumii, iar cele mai importante dintre ele sunt transmise și la TV.

Dreptul de a furniza jocuri de noroc la distanță în România a fost acordat 888 Romania Limited în temeiul Licenței nr. L1160654W000324 emise de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc