Caz revoltător! Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, celebru pentru sfaturile de viață pe care le oferă în mediul online, a fost înregistrat în timp ce lovea o femeie, în curtea bisericii, după slujbă. Cazul este anchetat de superiorii părintelui Calistrat și de poliţie, care a deschis un dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Părintele Calistrat recunoaște că a împins o enoriașă că s-a enervat: „Vii tu o măciucă isterică nemăritată să faci teatru în faţă la 500 de oameni?”

Într-un interviu pentru „Bună Ziua, Iași”, acesta recunoaște că a avut o altercație cu o femeie în curtea bisericii, spunând că s-a enervat pentru că este vorba de „două fete nemăritate care au deviații de comportament sau puțină isterie”.

Primele declarații ale părintelui Calistrat

„Eu citeam moliftele Sfântului Vasile şi era clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, că nu au voie să se ia de lume, să jignească persoane sau să agaseze. „Ştii tu, gunoiule, legea?!” Și au scos telefonul să mă filmeze și când să i-l iau cealaltă mi-a pus piedică și m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, îmi împins-o pe aia de umăr, i-am luat telefonul și l-am izbit jos, și i-am spus paznicului să le dea afară”, a explicat el.

„Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar dacă îți calci atribuțiile, mă scoţi din papuci (...). Aseară s-a depășit limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, poate nu depășeam limita.(...) Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviate, în rest n-am nimic cu ele, sunt două suflete. Poate unii spun că trebuie să rabzi. Rabzi până la o limită. Dar când faci lucruri premeditate, obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă isterică nemăritată să faci teatru în faţă la 500 de oameni?”, a mai spus Părintele Calistrat.

Captură video