Gigi Becali este, fără doar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți români nu doar în țara noastră, ci și peste hotare, acolo unde presa străină a scris destul de mult despre latifundiarul din Pipera.

Patronul FCSB a apărut în presă atât pentru ce face în fotbal, cât și pentru viața lui privată sau cea de parlamentar. Pentru faptele pe care le-a făcut, Gigi Becali a fost și închis la pușcărie, însă miliardarul l-a găsit și pe Dumnezeu, despre care vorbește aproape zilnic.

Părintele Vasile Ioana, care l-a cunoscut personal pe Gigi Becali, a afirmat despre acesta că el crede cu adevărat în Dumnezeu și că, atunci când poate, îi ajută pe cei din jur, fără a cere sau a primit nimic în schimb.

„Părerea mea este că orice om care vorbește despre Dumnezeu face o faptă bună. Și faptul că domnul Gigi vorbește despre Dumnezeu într-o lume secularizată, într-o lume care se depărtează de Dumnezeu, și folosește mijloacele moderne ca să-L aducă pe Dumnezeu în discursul public, mi se pare că face un lucru extraordinar. Domnul Gigi are în inima lui credința cea adevărată, omule! Credința cea adevărată! El este conștient și convins de faptul că merge pe calea Mântuirii. Prin credință, prin fapte bune și prin participarea la biserică. În biserică, coboară harul lui Dumnezeu în viața ta. El participă zilnic la Sfânta Liturghie, omul ăsta merge la ora 07.00 dimineața la Sfânta Liturghie. El, cu viața lui, dă un exemplu și altora: «Băi, începe ziua cu Dumnezeu»! Poate că n-ai timp să mergi ca domnul Gigi la Liturghie, dar fă, frate, o Sfântă Cruce, spune «Doamne-ajută»! Ăsta este primul lucru bun pe care domnul Gigi îl face. Al doilea lucru este că are inimă caldă, are inimă moale, plânge, l-am văzut că plânge. eu nu vorbesc de camere de luat vederi. Eu vorbesc acum din viața reală, eu îți vorbesc despre domnul Gigi fără camere de luat vederi. A venit și a slujit la mine în biserică. Și au venit niște sărmani de la Tulcea și au povestit că au un copil mic cu o problemă gravă, un cancer. Cancerele la copii sunt cele mai dureroase evenimente din viața oamenilor. Și Gigi a plâns acolo, cu oamenii ăia. Și sufletul lui s-a încălzit și i-a ajutat”, a spus părintele Vasile Ioana, potrivit celor de la Gazeta Sporturilor.