Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune gimnaste din istorie. Românca a fost prima gimnastă care a obţinut nota 10 la o ediție de Jocurile Olimpice. Se întâmpla în 1976, la Montreal. 

În prezent, cea mai bună sportivă din toate timpurile a României locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul. 

Pensia Nadiei Comăneci, mult peste cea a lui Ilie Năstase

Nadia Comăneci primește de la statul român o pensie de 13.149 lei pe lună, adică aproape 2800 de dolari. Pensia e de 10 ori mai mare decât cea de militar primită de Ilie Năstase, scrie as.ro.

Criticat în ultimele zile după ce a fost prins, din nou, băut la volan, Ilie Năstase a vorbit despre cât încasează din pensia de militar. Ilie Năstase va fi sancționat de MApN după ce a fost prins băut la volan. În prezent, fostul tenismen este general în rezervă al Armatei Române, însă comportamentul acestuia îi poate aduce o "retrogradare" în funcție. Angel Tîlvăr a precizat că MApN va găsi o formă de sancţionare pentru Ilie Năstase care a fost amendat şi a rămas fără permis după ce a fost prins când conducea băut.

Ilie Năstase: "Dacă încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea"

Ilie Năstase a dezvăluit ce pensie are ca general. Fostul tenismen în vârstă de 76 de ani spune că are o pensie de 1.345 de lei. El a precizat că este gata să renunțe la pensie, dar nu și la uniforma militară. 

"Am fost copil de trupă de la vârsta de șapte ani. Nu știu despre alții cum și-au început cariera, dar la mine totul a început încă din copilărie. Eu am făcut istorie la clubul Armatei. Anii au trecut și m-am mândrit mereu cu uniforma militară. Am fost trecut în rezervă cu gradul de locotenent-colonel. Și am primit o pensie de 1.345 de lei! Toată lumea sare la gâtul meu că asta este o pensie specială. Dacă asta este considerată o pensie specială și încurcă pe cineva, sunt gata să renunț la ea", a spus Ilie Năstase pentru Playtech.

"Dacă ministrul Apărării îmi va cere asta, sunt gata să o dau înapoi! Dar nu și uniforma militară! Pe asta, nu! Și lumea trebuie să știe că, chiar dacă am fost avansat și am primit gradul de general, pensia nu mi s-a modificat. Mi s-a explicat că, fiind avansat la modul excepțional, voi beneficia doar de grad, nu și de bonificațiile sale materiale. M-am mirat, dar după ce am primit anumite explicații, am acceptat situația", a mai spus Năstase.

Sportiva a făcut istoria la Jocurile Olimpice de la Montreal

Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice. Per total, marea noastră campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980.

„Zeița de la Montreal” a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, cu o lună înainte de Revoluție. Fosta mare sportivă trăiește în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio. Nadia Comăneci s-a căsătorit cu Barat Conner în 1996.

Foto FACEBOOK