Polițiști din București, reprezentanți ai ITM și ISU au descins, miercuri, la un concert al manelistului Tzanca Uraganu. 

Zeci de oameni au participat la un concert de manele organizat într-un club din Sectorul 2 al Capitalei. Poliția a descins în locație în urma unei reclamații, a găsit mai multe nereguli, a dat amenzi și a confiscat o sumă importantă de bani.

Concertul lui Tzancă Uraganu, oprit de poliţie

Autoritățile au descoperit, în urma verificărilor, că operatorul economic care a pus la dispoziție spațiul în care s-a organizat concertul, avea activitatea suspendată din luna mai. Cu toate acestea, operatorul economic își desfășura activitatea, fără să respecte prevederile legale.

”La data de 22 iunie, poliţiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 și polițiști din cadrul Secției 8, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București, Poliției Locale Sector 2 și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București, au acționat la o adresă din sectorul 2, unde a avut loc un concert.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că operatorul economic, care a pus la dispoziție spațiul pentru organizarea evenimentului, avea activitatea suspendată din luna mai, acesta desfășurând în continuare activitate comercială, fără respectarea prevederilor legale”, a transmis Poliția Capitalei.

Amenzi de 32.000 de lei pentru mai multe nereguli

Poliția a dat 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, ”pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pentru încălcarea OUG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și a serviciilor de piață, pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și pentru încălcarea HG nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 323/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 2 continuă cercetările pentru stabilirea situației de fapt și de drept, potrivit informațiilor oficiale transmise de Poliția Capitalei.

Foto Facebook