După ce pe 9 mai 2022 în toată presa a fost preluată informația potrivit căreia naționala de hochei a României ar fi intonat imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia, în meciul împotriva Ungariei, acum un nou scandal a apărut în presa sportivă.

Potrivit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, Toke Zoltan (27 de ani, jucător la Corona Brașov), portarul naționalei României în meciul pierdut împotriva Coreei de Sud la Campionatul Mondial de hochei, a purtat pe cască steagurile Ungariei și Ținutului Secuiesc!

„Sunt amărât și foarte mâhnit. Nu pot înțelege cum un jucător care a mers să reprezinte România la Campionatul Mondial poate purta asemenea însemne pe echipamentul României. Federația română le-a dat căști, dar portarii folosesc căștile lor de la echipele de club pentru că le e greu să se acomodeze cu unele noi. Nu știu cum i-a scăpat acest aspect supervizorului Federației Internaționale. Jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiției”, a spus pentru sursa citată Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei.