Preotul Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, cel care în urmă cu aproximativ două luni își dădea cu părerea despre bătaia dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf, este anchetat acum de poliție, după ce ar fi agresat o femeie.

Potrivit celor de la Libertatea, preotul Calistrat a fost filmat în seara zilei de 9 noiembrie 2022 în timp ce lovește cu palma sau cu pumnul o femeie care apoi cade la pământ, din cauza loviturii.

Sursa citată notează că două femei au depus deja plângere la IPJ Iași. „La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, au afirmat oamenii legii.

Jurnaliștii de la SpyNews au scris că Anamaria Prodan a comentat imaginile în cadrul unui interviu pentru o televiziune mondenă.

„Pe mine nu mă interesează că a vorbit despre mine, este vorba despre faptul că biserica este sfântă. Biserica trebuie să fie ceva sfânt din toate punctele de vedere. Aici vorbim despre un bărbat care aruncă noroi în lăcașul sfânt, aruncă noroi în tot ceea ce înseamnă credință în țara aceasta. Biserica a început să aibă din ce în ce mai multe probleme în ultima perioadă cu oameni de această factură. Un bărbat care ridică mâna la o femeie, mai ales ca preot, este fără cuvinte. Nici nu pot să mă uit la așa ceva. Acest om trebuia să fie un exemplu. Am văzut imaginile, cred cu tărie că un preot care se bagă în subiecte mondene, de presă nu are nimic sfânt în suflet și nu are nicio legătură cu biserica. Dacă el reprezintă Biserica Ortodoxă, înseamnă că noi, ca neam, avem probleme mari. Dacă acest om nu este pedepsit de însăși Biserica Ortodoxă, de capii bisericii, și el va sta în continuare și va lovi în continuare și alte femei și copii, atunci această instituție probabil se va desființa, pentru că nimeni nu va mai avea încredere în așa ceva. Acest părinte merită arestat”, a spus Anamaria Prodan.