Kim Jong-un a apărut însoțit de fiica sa, pentru prima dată în public, la lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale.

Fiica lui Kim Jong-un, prima apariție publică la lansarea unei rachete 

Televiziunea nord-coreeană a prezentat primele imagini de la lansarea celei mai mari rachete din arsenalul nuclear al Phenianului. La lansare a participat şi fata liderului nord-coreean, a cărei existență nu fusese confirmată anterior. Aceasta a fost prima sa apariţie publică.

Se cunosc foarte puține lucruri despre viața personală a liderului nord coreean.

Fiica lui Kim Jong-un pare să aibă în jur de 12 ani şi apare în fotografii într-o geacă albă, ţinându-și tatăl de mână. Existenţa ei nu fusese niciodată confirmată public, în contextul în care se crede că liderul comunist ar avea cel puţin trei copii: două fete şi un băiat.

Mai multe fotografii au fost publicate și de agenția de știri de stat nord-coreeană KCNA, care îi arată pe Kim și fiica sa ținându-se de mână în timp ce discută, vorbesc cu oficiali, inspectează rachete și urmăresc lansarea de pe o platformă de observare. Potrivit imaginilor, la eveniment a luat parte și sotia sa, Ri Sol-ju.

Moştenitoarea de la Phenian

Coreea de Nord nu a anunţat niciodată cine îi va urma lui Kim Jong-un la conducere. Experții occidentali cred, însă, că prezentarea în public a fiicei sale este un mesaj pentru elitele de la Phenian privind succesiunea la putere.

Captură Twitter