A mai trecut un an, iar lumea se gândește tot mai mult la viitor, astfel că specialiștii din întreaga lume și-au îndreptat atenția către profețiile pe care Nostradamus le-a făcut în urmă cu aproximativ 500 de ani în carte „Les Prophéties”.

Din câte se pare, Nostradamus ar fi spus în anul 1555 că, în 2022, planeta va sta în întuneri trei zile

„Întunericul va dura 72 de ore şi va preceda pacea. Acest lucru s-ar putea întâmpla toamna, pentru că va fi zăpadă pe munţi, dar nu şi pe câmpii. Semnul Crucii va apărea pe cer”, scrie în cartea lui Nostradamus. Însă, până acum nimeni nu a putut afirma cu exactitate dacă este vorba despre o mare pană de curent care va cuprinde întreaga planetă sau dacă „întunericul” reprezintă un război mondial.

Tot Nostradamus spune că, în 2002, va avea loc „moartea subită a primului personaj. Acesta va fi schimbat și vor pune pe altul în regatul său”. Există voci care spun că nu este vorba neapărat de moarte în adevăratul sens al cuvântului, ci s-ar putea ca un lider mondial să fie schimbat. Iar cele mai vehiculate nume sunt Regina Elisabeta și Kim Jong-un.

Pentru anul 2022, Nostradamus a vorbit și despre încălzirea globală: „Ca și soarele, capul va pecetlui marea strălucitoare. Peștii vii din Marea Neagră aproape că vor fierbe”.

„Copiile aurului şi ale argintului vor scădea, cele care au fost aruncate în lac, după ce au fost furate în urma descoperiri că totul a fost epuizat şi risipit de datorie. Toate scripturile şi datoriile vor fi şterse” și „Atât de mare este prețul grâului/Încât omul este stârnit/În disperarea sa, semenii lui mănâncă” a mai spus Nostradamus. Iar experții afirmă că este vorba despre inflație și foamete, care reprezintă unele dintre cele mai grave predicții pentru noul an.