Actorul şi regizorul american Sean Penn se află în mijlocul conflictului ruso-ucrainean pentru a filma un documentar despre invadarea Ucrainei de către Rusia.

Actorul în vârstă de 61 de ani, câştigător a două premii Oscar, filmează un documentar pentru Vice Studios.

Starul de la Hollywood a fost fotografiat atât în Donețk, cât și printre participanţii la o conferinţa de presă a guvernului de la Kiev şi apare, de asemenea, alături de preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video postată pe contul de Instagram al şefului de stat ucrainean.

Zelenski: Dă dovadă de un curaj care le lipsește multor politicieni occidentali

Biroul Preşedintelui a emis o declaraţie prin intermediul ambasadei Ucrainei în care îl lăuda pe actorul şi regizorul premiat cu Oscar.

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfășoară în Ucraina și în calitate de realizator de documentar pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”, se arată într-un mesaj scris în ucraineană pe pagina prezidențială.

"Astăzi, Sean Penn se numără printre cei care susțin Ucraina fiind în Ucraina. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate".

Serviciile lui Zelenski adaugă că artistul american dă dovadă de un curaj „care le lipsește multor altora, în special politicienilor occidentali”.

Sean Penn a stârnit controverse

Starul s-a aflat în centrul multor operaţiuni anti-război şi umanitare de-a lungul anilor. Documentarul „Citizen Penn” pentru Discovery Plus din 2020 a expus lupta actorului de a înfiinţa organizaţia non-profit Community Organizated Relief Effort, cunoscută şi sub numele de CORE, ca răspuns la cutremurele din Haiti din 2010. CORE a desfăşurat, de asemenea, echipe pentru a ajuta cu teste Covid-19 şi vaccinuri în toată ţara.

Sean Penn a mai venit în Ucraina în noiembrie anul trecut, când s-a întâlnit cu militari.

În trecut, actorul s-a mai implicat în chestiuni politice sau subiecte de actualitate. Chiar i-a luat un interviu liderului cartelului mexican de narcotraficanţi, Joaquin 'El Chapo' Guzman, în timp ce acesta era fugar. 

Captură video