În anul 2019, Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, anunța că Supercupa Spaniei se va juca în următorii ani în Arabia Saudită.

Acordul a fost semnat prin firma Kosmos Holding, deținută de Gerard Pique, jucător la FC Barcelona. Acum, în urma unui atac cibernetic, mai multe documente online au fost făcute publice de hackeri, iar printre acestea se află și actele semnate de Federația Spaniolă de Fotbal și de Kosmos Holding.

Din câte se pare, firma lui Gerard Pique a primit un comision foarte mare la acea vreme: 24 de milioane de euro (4 milioane de euro pentru fiecare an în care finala Supercupei se joacă în Arabia Saudită).

„Geri, felicitări. Și nu mă refer la marele joc de ieri sau la golul tău. Vreau să spun că deja e trecut de ora 12 și, deci, acordul cu Arabia Saudită este deja ferm. O îmbrățișare. Mulțumesc pentru tot și sunt aici pentru orice aveți nevoie”, i-ar fi spus Luis Rubiales lui Gerard Pique în 2019, potrivit documentelor făcute publice de hackeri.

Din acte mai reiese și că Federația Spaniolă de Fotbal primește câte 6 milioane de euro anual, deci 36 de milioane de euro în total! Iar suma totală pe care o plătesc, de fapt, arabii, în fiecare an, este de 30 de milioane de euro (4 milioane pentru firma lui Gerard Pique, 6 milioane pentru Federația Spaniolă, iar restul de 20 de milioane de euro s-ar împărți la echipele particpante).

„Hai să vedem, Rubi, cum se împart banii. Dacă Real primește opt milioane, Barca tot opt milioane, iar celelalte două sunt plătite cu două, respectiv un milion, fac 19. Deci, mai rămân vreo șase milioane, pe care le păstrezi pentru federație. Dacă saudiții nu acceptă, le spunem că Real nu mai vine și atunci poate mai scoatem unu-două milioane”, i-ar fi spus Gerard Pique lui Luis Rubiales în 2019, potrivit documentelor făcute publice de hackeri.

Acum, deranjat că discuțiile și documentele au ajuns în presă, Gerard Pique a ținut o conferință de presă prin care a spus că absolut nimic nu este ilegal și că tot ce a făcut în 2019 a făcut potrivit legii.

„Mă simt mândru. Acest contract este unul important pentru fotbalul spaniol. Este legal și, așa cum văd eu lucrurile, nu există niciun conflict de interese. Nu am nimic de ascuns. Avem relații bune cu Orientul Mijlociu, iar cei din Arabia Saudită ne-au spus că vor să aducă în țară competiții de fotbal. Așa că am decis să vorbim cu domnul Rubiales pentru a vedea dacă este interesat să mute Supercupa în afara Spaniei. Firma Kosmos a propus schimbarea formatului și văd că a fost un succes. În acest caz, ilegal e doar faptul că s-au publicat mesaje private. Știu foarte bine să separ un acord comercial cu ceea ce am făcut toată viața, fotbalul. Niciodată nu am primit ajutor. Dacă spui că un contract comercial va afecta competiția, înseamnă că nu știi cine sunt. Înseamnă să arunci cu rahat”, a spus Gerard Pique acum.