La începutul lunii decembrie, Austria a refuzat intrarea României în Schengen, iar tot mai mulți conaționali au început să boicoteze decizia.

Unii români au spus inclusiv că refuză să mai cumpere produse din Austria sau să își mai facă vacanțele acolo, însă Ilie Năstase este de părere că aceste lucruri nu vor afecta deloc guvernul austriac. Fostul jucător de tenis este de părere că relațiile diplomatice ar trebui să aibă de suferit în urma deciziei luată de guvernul din Austria.

„E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreună de atâta timp se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta. Eu nu sunt de acord. De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în România, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea. Oamenii ăștia au investit în România, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei. Ministrul lor are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta. Totuși, să mai așteptăm. Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a spus Ilie Năstase pentru Playsport.