Untold, Electric Castle și Festivalul Internaţional de Film Transilvania au atras un număr mare de turiști în Cluj Napoca anul acesta.

Alături de zecile de mii de petrecăreți au fost și primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc, dar și ministrul de interne Lucian Bode.

Peste 50 de milioane de euro datorită evenimentului muzical

După festival, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că în oraş au intrat direct şi indirect peste 50 de milioane de euro datorită Untold. El a afirmat că a fost nevoie de rebranduirea Clujului pentru atragerea turiştilor. 

„În aceste zile România este împărţită la mare sau la Cluj. Noi încheiem în această seară acest festival, România rămâne la mare pentru că este o parte extraordinară a acestei ţări, noi, clujenii nu avem mare şi atunci a trebuie să ne branduim oraşul pe alte lucruri care să ne poată aduce turişti, Electric Castle, Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi în topul piramidei Untoldul, ne ajută să întreţinem mai bine de două luni dimensiunea artistică, dimensiunea de turism a oraşului”, a afirmat Boc.

Emil Boc a prezicat că datorită festivalului Untold au venit bani la buget.

„Avem o analiză din 2019 care arată că în oraş au intrat direct şi indirect undeva în jur de 50 de milioane de euro. Probabil că această ediţie fiind cea mai numeroasă şi cea mai consistentă probabil că această sumă este şi mai mare. Dincolo de taxele şi impozitele locale care se plătesc sunt aceste resurse financiare pe orizontală care intră în oraş. Vibe-ul pe care îl aduce acest festival, tinereţea, entuziasmul şi mesajul pe care îl dă lumii că tinerii care vor conduce lumea asta peste 10, 20, 30 de ani se întâlnesc stau împreună, vor învăţa să colaboreze şi nu să se războiască”, a precizat Emil Boc.

Primarul Emil Boc şi ministrul Internelor Lucian Bode, împreună la Festivalul Untold 

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost prezent la Festivalul Untold, sâmbătă seară, el postând pe pagina sa de Facebook fotografii în care apare alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc şi de fondatorii Untold, Bogdan Buta şi Edy Chereji.

Foto Facebook