Echipa de Formula 1 Red Bull Racing a luat o decizie radicală, ca urmare a unui filmuleț care a apărut în spațiul virtual: și-a suspendat pilotul de rezervă, pe Juri Vips, un tânăr de doar 21 de ani.

Potrivit presei de peste hotare, pilotul a folosit o insultă rasială în timp ce se juca pe internet „Call of Duty: Warzone” alături de un alt pilot din programul de juniori al celor de la Red Bull, Liam Lawson.

Juri Vips a spus la un moment dat „nigga”, iar înainte de acest lucru, fiind provocat de Liam Lawson să poarte o șapcă roz, el a spus: „Nu, e gay”.

„Red Bull Racing l-a suspendat pe juniorul Juri Vips din toate obligațiile echipei cu efect imediat, în așteptarea unei investigații complete a incidentului. Ca organizație, condamnăm abuzurile de orice fel și avem o politică de toleranță zero față de limbajul sau comportamentul rasist în cadrul organizației noastre”, a fost comunicatul celor de la Red Bull.

Și Juri Vips a reacționat pe Instagram, după ce a fost suspendat: „Doresc să îmi prezint scuzele pentru limbajul ofensator pe care l-am folosit în timpul unui stream de astăzi. Acest limbaj este în întregime inacceptabil și nu reprezintă valorile și principiile după care mă ghidez. Regret profund ceea ce am făcut, acesta nu este exemplu pe care vreau să-l ofer. Voi colabora în totalitate pentru investigație”.