Marele fotbalist al Rapidului, Rică Răducanu recunoaște că are un viciu ascuns. Fostul mare portar al României, în vârstă de 76 de ani, este dependent de jocuri de noroc și pariuri. Viorel Lis, care este cunoscut drept un împătimit al jocurilor de noroc, este cel care l-a învățat să joace la aparate.

Dependent de jocurile de noroc

"La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: „Hai, Rică, să mergem la păcănele!”. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă.(...) Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a spus fostul fotbalist.

Ce pensie are Rică Răducanu

Rică Răducanu are o pensie de 1.800 de lei, însă soția sa se ocupă de gestionarea banilor. 

"De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?"

Fostul mare portar al României e nevoit să facă economie pentru a plăti facturile la utilități: "Recunosc că eu nu deschid facturile, nu am întrebat niciodată cât sunt de mari, soția se ocupă de asta. Dar mi-a spus deja că trebuie să facem economii, nici nu am dat drumul la căldură. Nu mai facem toată ziua duș și stăm cu luminile mai mult stinse.

O să ajungem să nu ne mai spălăm în curând. Vin vremuri grele, îmi e teamă de ce urmează. Nu mai las nici televizorul să meargă ca înainte. Ne restrângem de unde putem. Păi dacă îmi vine o factură de 30 de milioane cum am auzit că s-a întâmplat la alții, mă nenorocește.

A ajuns un lux în România să ai un trai decent, la limita existenței. La iarnă o să stăm în casă cu geaca pe noi, ca să plătim mai puțin la utilități.”, declara Rică Răducanu, la finalul lunii octombrie, pentru Playsport.ro.

Foto sport.ro