Patron al lui Șahtar Donețk, ucraineanul Rinah Ahmetov, despre care s-a spus mult timp că este un apropiat al lui Vladimir Putin, pare că „a întors armele” și este acum împotriva liderului rus.

Cu o avere care în urmă cu mai bine de două săptămâni se ridica la 14 miliarde de dolari, Rinat Ahmeot a pierdut mai mult de jumătate din această sumă din cauza războiului, iar acum el ar mai avea doar 6 miliarde de dolari. Iar mare parte dintre acești bani a afirmat că îi va dona poporului ucrainean, pentru reconstrucția țării.

Mai mult decât atât, într-un interviu acordat ucrainenilor de la Forbes, Rinat Ahmetov a dezvăluit că este împotriva lui Vladimir Putin și a vorbit inclusiv despre ce ar trebui să facă lumea pentru a-l opri pe liderul de la Kremlin.

„Ce trebuie să facă lumea pentru a-l opri pe Vladimir Putin?” a fost întrebat patronul lui Șahtar Donețk, iar acesta a răspuns direct: „Putem observa acțiunile comune ale țărilor din Vest la o scară fără precedent. Le sunt profund recunoscător partenerilor noștri internaționali pentru asta. Ce altceva mai pot face și ar trebui să facă? Cred că tot ce le cer Ucraina, poporul ucrainean și președintele Ucrainei. Vladimir Putin țintește toate țările care au democrație, libertate și independanță. Așa că toate țările libere din această lume sunt potențiale ținte. Dacă Ucraina împreună cu susținătorii ei nu reușesc să-l oprească pe Vladimir Putin, nimeni nu știe ce va urma”.