Dezvăluiri de la Poarta Albă! Miron Mitrea a dat detalii neștiute până acum despre viața lui Cristi Borcea din închisoare. Mitrea a mărturisit o întâmplare haioasă din penitenciar și a vorbit despre porecla pe care a primit-o Cristi Borcea.

Atât fostul politician, cât și fostul patron de la Dinamo au fost încarcerați în același timp, la Penitenciarul Poarta Albă.

Miron Mitrea a vorbit despre porecla lui Cristi Borcea

Fostul lider de sindicat a dezvăluit cum arăta vestitul SPA al milionarului Cristi Borcea, dar și ce poreclă avea bărbatul feroce al României. Borcea a fost închis în perioada martie 2014-iulie 2018 pentru „Dosarul Transferurilor”. La Poarta Albă, ex-dinamovistul primise o poreclă din partea celorlalți deținuți pentru modul său pedant de viață.

Îi spuneam Magdalena bărbatului feroce al României. De ce? Avea tot timpul grijă de el, se întreținea. A avut un moment de slăbiciune, s-a lăudat și, astfel, au apărut articole cu SPA-ul lui Magdalena, SPA-ul lui Borcea din închisoare.

Știind să manipulez oameni și instituții, respectând regulamentul, am vorbit și eu cu un băiat și i-am zis că vreau să fac duș în așa-zisul SPA al lui Borcea. Era o cameră înaltă de 5 metri, geamurile lipseau, era un boiler, iar apa caldă curgea prin două țevi.

Fiind frig afară, se făcea un abur, Doamne!, n-am rezistat mai mult de două minute. Dar Borcea e un tip gomos, a vrut să se laude în presă, nu a vrut să se știe că a trăit ca un pușcăriaș oarecare. Toată presa a scris de SPA-ul lui Borcea, hai să fim serioși”, a spus Miron Mitrea într-o emisiune tv.

Miron Mitrea, 65 de ani, este un personaj controversat al politicii româneşti

Nume cu rezonanță în politica românească, dar și controversat, totodată, Miron Tudor Mitrea și-a construit cariera în PSD, unde a avut cinci mandate de parlamentar, și a fost Ministru al Transporturilor, în Guvernul Adrian Năstase. Este cel care a adus în PSD nume sonore ca Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Marian Vanghelie sau Sorin Oprescu.  

Miron Mitrea a făcut parte din PSD și a fost deputat și senator. Între 28 decembrie 2000 și 28 decembrie 2004 a fost ministrul Transporturilor.

Condamnat definitiv, în 2015, la 2 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale, Miron Mitrea a fost eliberat condiționat în mai 2016, după ce a ispășit un an și 4 luni de pedeapsă.

Nu e o plăcere să faci puşcărie, dar nici să spui că e foarte greu. E o chestie de cap. Depinde cum te adaptezi. Dacă vrei să fie foarte greu, e foarte greu. Şi în viaţă sunt nişte reguli pe care trebuie să le respecţi. Dacă vrei le respecţi, dacă nu ajungi la puşcărie. Eu sunt un exemplu bun, nu? Voi vedea ce fac. În orice caz, nu politică. Mi-a ajuns politica. 26 de ani au ajuns. Nici nu s-a terminat grozav, nu?”, declara Miron Mitrea după eliberarea din arest.

Foto Facebook