Vești bune pentru doritori. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a scos la concurs sute de posturi, inclusiv pentru debutanţi.

ANAF a scos la concurs un număr de 79 de posturi de execuţie, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016.

Ce posturi sunt scoase la concurs

Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor.  La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Ce salariu câștigă un inspector ANAF?

Salariile pentru unele posturi scoase la concurs depăşesc 5.000 de lei lunar, la care se pot adăuga diverse sporuri. Mai mult, în cazul posturilor de execuţie, remuneraţia se poate chiar şi dubla în cazul în care e vorba de angajaţi cu experienţă în domeniu.

Astfel, cel mai bine plătit angajat al ANAF este preşedintele instituţiei care încasează un salariu brut de 16640 lei. Pe următoarele locuri în topul celor salariilor la ANAF se află vicepreşedintele instituţiei remunerat cu 14560 lei şi secretarul general care e plătit cu 14283 lei.

În cazul funcţiilor de execuţie, salariille pot ajunge şi la aproape 10.000 de lei:

  • auditor superior – 9803 lei
  • consilier / consilier juridic / expert inspector / consilier achiziţii publice – 9604 lei,  la care se pot adăuga sporuri de condiţii periculoase în valoare de 1.383 de lei.
  • inspector asistent  – 5.384 lei
  • referent de specialitate – 5.208 lei
  • muncitor calificat  – 4.410 lei
  • şofer  – 4.368 lei
  •  

În toamnă urmează a doua etapă de recrutări

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi.

"Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi", a declarat președintele ANAF pentru profit.ro.

Foto Facebook