Actorul american Sean Penn a susținut în repetate rânduri Ucraina în războiul pe care Rusia l-a declanșat pe 24 februarie. Ba mai mult, regizorul în vârstă de 61 de ani, se afla în ucraina pentru a filma un documentar despre Donețk când a început invazia.

După întâlnirea cu Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, actorul câştigător a două premii Oscar, a fost nevoit să plece din țară, împreună cu echipa și cu unul dintre primele grupuri de refugiați. A plecat pe jos spre Polonia cu miile de ucraineni care au fugit de război încă din primele zile ale războiului.

Atunci, Sean Penn publica pe Twitter o fotografie în care-l vedem că poartă un rucsac și ține în mână un bagaj pe roți, în timp ce înaintează cu greu de-a lungul drumului.

 "Împreună cu cei doi colegi am mers mile până la granița poloneză, după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. Aproape în toate mașinile din această fotografie sunt doar femei și copii, mulți dintre ei fără niciun bagaj, iar mașina este tot ce au."

Sean Penn: "M-am gândit să lupt împotriva Rusiei"

Sean Penn planifică să revină în Ucraina ca să o ajute să lupte împotriva Rusiei. Celebrul actor intenționează să se înroleze în armata ucraineană.

"Eram mai deunăzi într-o benzinărie în Brentwood și m-am gândit să iau arma în mână împotriva Rusiei. Ce naiba se întâmplă? Ce secol e ăsta?"

Starul american a adăugat că nu ar fi părăsit Ucraina dacă ar fi avut o armă în mână.

„Intenționez să mă întorc în Ucraina. Dar nu sunt un idiot, nu sunt sigur dacă pot oferi ceva. Nu pierd timpul trimițând mesaje președintelui sau personalului său în timp ce sunt sub asediu”.

Sean Penn, alături de poporul ucrainean

Administrația Prezidențială de la Kiev l-a lăudat pentru curajul său.

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se desfăşoară în Ucraina şi, în calitate de realizator de documentare, pentru a spune lumii adevărul despre invadarea ţării noastre de către Rusia”, se arată pe pagina de Facebook a președintelui Zelenski.

Actorul sprijină refugiații ucraineni din Polonia prin organizația non-guvernamentală CORE, al cărei con-fondator este. Acest ONG oferă asistență umanitară în caz de criză.