Celebra tenismenă Serena Williams a fost coșmarul sportivelor noastre. Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 38 WTA) a dezvăluit recent într-un podcast că jucătoarea de tenis americană o intimida foarte rău. Sorana se simțea copleșită atunci când se întâlneau la vestiare. 

Sorana Cîrstea s-a întâlnit de trei ori cu Serena Williams și a pierdut fiecare meci.

Câştigătoare a 23 de titluri de Mare Şlem, Serena Williams este considerată de mulţi cea mai bună jucătoare de tenis din toate timpurile. Serena a declarat, luni, că nu s-a retras din activitatea sportivă şi șansele de a reveni pe teren sunt „foarte mari”, după ce anterior declarase că va pune capăt carierei profesioniste după turneul US Open. 

 "Nu am să uit finala de la Toronto”

Sorana Cîrstea rememorează cum decurgea un meci împotriva Serenei Williams: „Mă intimida rău. La ea era antrenată treaba asta, să te intimideze din vestiar. În primul rând, Serena nu vorbea cu nimeni din vestiar, cu nicio altă jucătoare. Noi avem vestiarul comun. E un pic ciudat la început, când vezi pe cineva la televizor, și apoi mergi să joci contra ei. În vestiar nu vorbea cu nimeni și avea o aură care te intimida. Nu am să uit, jucam finala la Toronto, în 2013. Jucam foarte bine, bătusem jucătoare bune.

Ai tunelul care te duce spre arenă. În mod normal, pe tunel, până te strigă, ai vreo 5 minute. E un punct unde trebuie să te întâlnești. Toată lumea, în momentul în care te-a preluat, te duci singur.

Echipa se duce pe cealaltă parte și se duce în tribună. Ea rămânea cu tot staff-ul, mereu. Eu eram singură, acolo, mică, iar ea cu staff-ul. Era înconjurată de foarte mulți oameni. Ea stătea cu toate persoanele respective în tunel. Avea de la antrenor, sparring, preparator, fizio, mamă, soră, cățel, frizer de cățel.

Te trezeai singură, ea era cu 10 persoane lângă, înaltă, masivă, care impunea foarte mult respect. Ei râdeau, glumeau, făceau și un pic de caterincă. Tu intrai pe teren, apoi intra ea, în urale, în delir. La încălzire, bați puțin de pe spate, de pe linie și apoi te duci să faci câteva voleuri. De pe spate, dădea ușor mingea, cu 2km/h Când se ajungea la voleuri, dădea full în tine. Și când dădea full, dădea!

Tu intrai în meci și erai deja defensiv. Și când era în forma ei bună, era top, servea extraordinar, servea un 200 km/h lejer. Eu servesc o medie 170, vorbim de serviciul 1. Ea servea 190 constant. În zilele ei, a fost o jucătoare extraordinară.

Știa când să apese pe accelerație, avea forță și o tehnică impecabilă. Era și inteligentă în joc, știa când să apese, când să lase. N-am jucat de atâtea ori cu ea ca să pot să mă simt confortabil”, a explicat Sorana Cîrstea în cadrul podcastului „La Fileu”.