Dinamo București trece prin cea mai neagră perioadă din istorie, după ce echipa a retrogradat pentru prima dată în Liga a 2-a.

Fost căpitan al lui Dinamo, Giani Kiriță a avut o ieșire necontrolată la aproximativ 48 de ore după ce echipa din București a pierdut barajul cu Universitatea Cluj: „Uită-te la Steliano Filip, săracul. Bă, băiatule, nu ai ce căuta la Dinamo! Are și un salariu de vreo 9.500 de euro. Ce cauți în halul ăsta? Cum să te prezinți în halul ăsta în fața suporterilor și să vorbești așa?”.

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Steliano Filip i-a răspuns lui Giani Kiriță, afirmând totodată că fostul căpitan al lui Dinamo l-a amenințat: „Giani Kiriță m-a înțepat mereu în ultima vreme, știu de ce, prefer să mă abțin acum, nu e momentul să intru într-o dispută cu el, n-am ce să vorbesc cu el. De la faza cu Rednic, de atunci. Dacă avea ceva să-mi spună, putea să mi-o zică personal. El m-a amenințat, era pe bătaie, pe smardoială, nu direct, dar când îți spune un om pe Instagram că «Ne întâlnim noi și o să vezi ce se întâmplă»…”.

Conflictul dintre Giani Kiriță și Steliano Filip ar fi pornit în luna martie, atunci când Kiriță a spus că Filip este de vină pentru faptul că Mircea Rednic a fost dat afară de la Dinamo în luna decembrie a anului 2021.

„Nu are bun simț și îi răspunde unui antrenor care a făcut performanțe. Asta spune multe despre Steliano Filip. Vorbim totuși de Mircea Rednic. Tu, Steliano Filip, n-ai câștigat nimic nici la pufuleți, n-ai voie să vorbești așa despre Mircea Rednic”, afirma la acea vreme Giani Kiriță.